Water brengt je rust, waardoor je helemaal kan relaxen. Droom jij ook van een vijver in je tuin? Dan ben je bij Alcea op de juiste plek! Wij geven jouw tuin een upgrade en helpen je van a tot z met de aanleg van je vijver in Waasmunster.

Onze aanpak voor de aanleg van je vijver in Waasmunster:

Voor de aanleg van je vijver gebruiken we dit stappenplan:

 • Ontwerp en planning van je vijver
 • Graafwerken
 • Bouw van je vijver
 • Aanleg van een terras, eventuele paden en beplanting

Woon je in een rijwoning en heb je nu eenmaal niet zo veel plaats voor een vijver? Panikeer niet! Ook voor kleinere vijvers zit je bij Alcea aan het juiste adres. Maak alvast een afspraak en dan bekijken we samen hoe Alcea je kan helpen.

Aanleg van verschillende types vijvers voor je tuin

Je kan kiezen tussen verschillende soorten vijvers, elk met hun eigen specificaties:

 • Zwemvijver: een speelparadijs voor je kinderen en dé plek om helemaal tot rust te komen in je eigen tuin. Wat moet je verder nog weten over een zwemvijver?
  • Een zwemvijver is 1m40 diep.
  • We raden je aan om vissen (bv. goudwinden) in je vijver te zetten. Zij voeden zich met insecten en muggenlarven en houden zo de oppervlakte van je vijver schoon. Vissen zoals bijvoorbeeld Goudwinden hebben verder geen extra voedsel nodig. Erg gemakkelijk dus!
  • Door een warmtepomp te installeren, zorg je ervoor dat je langer kan zwemmen. Kies zelf de temperatuur van het water in je vijver en de warmtepomp warmt het water bij tot die temperatuur. In een ideaal scenario combineer je een warmtepomp met zonnepanelen.
 • Siervijver: geef je planten de hoofdrol in je vijver
  • Plaats planten in je vijver om de biodiversiteit in je tuin te vergroten en bijvoorbeeld kikkers aan te trekken.
  • Zet ook vissen in je vijver. Zij houden de oppervlakte van je vijver proper.
 • Koivijver: breng je tuin tot leven met extra kleur.
  • In dit soort vijver heb je een grotere filter nodig dan bij bijvoorbeeld een zwemvijver, want meer en grotere vissen zorgen voor meer vervuiling.
  • Een Koivijver is gemiddeld zo’n 1m tot 1m10 diep.

Bij Alcea is the sky the limit. Hoe je vijver er ook uit moet zien en welke afwerking je ook verkiest, bij ons kan alles! Wij leggen voor jou de vijver aan die perfect bij je verwachtingen aansluit en bij je tuin past. Je kan kiezen tussen een natuurlijk concept of een iets strakker ontwerp. Jij beslist!

Afwerking van de binnenkant van je vijver

Vijvers worden vaak afgewerkt met zwarte epdm-folie. Deze folie wordt gebruikt omwille van zijn ongelooflijke duurzame en waterdichte kenmerken. Epdm-folie zorgt ook voor een veiligere omgeving voor waterplanten en vijvervissen. Ten slotte gaat epdm-folie langer mee zonder te scheuren of te verkleuren.

Randafwerking van je vijver

De randen van je vijver kunnen afgewerkt worden in allerlei materialen. Denk aan inox, blauwe hardsteen, hout … Wij helpen je graag kiezen.

Filtersysteem in je vijver

Qua filtersystemen voor je vijver heb je drie mogelijkheden:

 1. Biologische filtering met substraten of lavastenen: door de zuiverende werking van de lavastenen of substraten blijft je vijver schoon.
 2. Mechanische filtering door middel van filterbakken van Oase: dit zijn filterbakken met daarin sponsen.
 3. Oxymatic systeem: je vijver filteren door middel van een Oxymatic systeem is een soort tussenoplossing tussen een zwembad en een vijver. Dit systeem zorgt ervoor dat er minder aanslag te zien is op de bodem en wanden van je vijver. Tijdens de zomermaanden reinigt dit systeem je vijver met bepaalde producten. In de winter neemt de lavafilter dit werk over. Zo’n oxymatic systeem is wel duurder dan de andere twee filtersystemen.

Hoeveel kost de aanleg van jouw droomvijver?

De totale prijs van je vijver hangt af van het type vijver dat je kiest, hoe je wil dat je vijver wordt afgewerkt (basic tot luxe) en de bijkomende werken die uitgevoerd worden, zoals de beplanting, de aanleg van het terras en paden … Bij Alcea werken we jouw droomvijver op maat uit en ontvang je altijd een gedetailleerde offerte. Hoeveel kost jouw droomvijver? Vraag het ons gerust!

Haal je onderhoudsproducten en vissen in onze vijverwinkel Vijverweelde

Bij Vijverweelde kan je terecht voor alle info over je vijver die je nodig hebt. Je vindt er ook een uitgebreid assortiment aan visvoeders, waterplanten, verlichting, waterverbeteringsproducten, (fontein)pompen en allerlei soorten vissen zoals goudwindes, kois, steuren, shubunkins, goudvissen … In de winkel kan je ook onze toontuin met voorbeeldvijvers bezoeken en gratis je vijverwater laten testen.

Ook voor persoonlijk advies kan je in onze vijverwinkel Vijverweelde terecht. Wij helpen je met al je vragen.

Alcea: al meer dan 25 jaar ervaring met vijveraanleg in Waasmunster

Je leest het goed! Al ruim 25 jaar biedt Alcea een full-service voor jouw vijver en tuin aan. Dankzij ons team van zestien enthousiaste, gedreven en gepassioneerde medewerkers slagen we erin van jouw droomvijver werkelijkheid te maken. Ook voor alle andere klusjes in je tuin hebben wij architecten die je met plezier verder helpen.

Wil je een nieuwe vijver aanleggen? Of je bestaande vijver renoveren? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Kom bij ons langs om je wensen en ideeën te bespreken en samen bekijken we hoe wij jouw droomvijver kunnen realiseren.