Opvolging

In maart ontvangen onze klanten een mailing waarin o.a. aangeraden wordt om hun vijverwater te laten controleren. De uitslag hiervan bepaalt welke producten wij aan het vijverwater moeten toedienen. Heel belangrijk zijn de bacteriën.

Je waterresultaat wordt door ons opgeslagen in ons klantenbestand, zodat we de evolutie van je vijverwater kunnen opvolgen.

Wat wordt er getest?

Ph, Gh, Kh, nitriet, nitraat, geleidbaarheid, ammoniak. Eventueel worden er bij ernstige problemen tests gedaan op o.a. fosfaat en zuurstof.

Uit ervaring hebben we geleerd dat de hardheid en geleidbaarheid van het water zeer belangrijk zijn, dit om een goede bacteriënwerking te verkrijgen alsook een optimale plantengroei. Bij eventuele visproblemen is allereerst een wateranalyse noodzakelijk. Een visdokter zal namelijk meestal een analyse van het water vragen. Dit vooral om de aanwezigheid van ammoniak te controleren, want dit kan visziekten uitlokken.

Om de kwaliteit van je vijverwater te garanderen is het aan te raden om minstens driemaal tijdens het vijverseizoen het water te laten controleren. Zo ben je altijd op tijd om in te grijpen.