Water zorgt voor rust, waardoor je maximaal kan ontspannen. Droom jij ook wel eens van een vijver in je tuin? Dan ben je bij Alcea op de juiste plek! Wij geven jouw tuin een aanzienlijke upgrade en helpen je van a tot z met de aanleg van je vijver in Temse.

Onze aanpak voor de aanleg van je vijver in Temse:

Voor de aanleg van je vijver maken we gebruik van een stappenplan:

 • Ontwerp en planning van je vijver
 • Graafwerken
 • Bouw van je vijver
 • Aanleg van een terras, eventuele paden en beplanting

Woon je in een rijwoning en heb je niet heel veel plaats voor een vijver? Geen paniek! Ook voor kleinere vijvers zit je bij Alcea aan het juiste adres. Maak gerust een afspraak. Samen bekijken we wat we voor jou kunnen doen.

Aanleg van verschillende type vijvers voor je tuin

Je kan kiezen tussen verschillende soorten vijvers, elk met hun eigen specificaties:

 • Siervijver: geef je planten de hoofdrol
  • Plaats planten in je vijver om de biodiversiteit in je tuin te vergroten en kikkers aan te trekken.
  • Zet ook vissen in je vijver. Zij houden de oppervlakte van je vijver proper.
 • Koivijver: breng je tuin tot leven met extra kleur.
  • Bij een Koivijver heb je een grotere filter nodig dan bij bijvoorbeeld een zwemvijver, want meer en grotere vissen zorgen voor meer vervuiling.
  • Een Koivijver is gemiddeld zo’n 1m tot 1m10 diep.
 • Zwemvijver: een speelparadijs voor je kinderen en de ideale plek om te ontspannen in je eigen tuin. Wat moet je verder nog weten over een zwemvijver?
  • Een zwemvijver is 1m40 diep.
  • We adviseren je om vissen (bv. goudwinden) in je vijver te plaatsen. Zij voeden zich met insecten en muggenlarven en houden de oppervlakte van je vijver schoon. Deze vissen hebben verder ook geen extra voedsel nodig. Heel gemakkelijk dus!
  • Door een warmtepomp te installeren, verleng je het zwemseizoen. Kies zelf de temperatuur van het water in je vijver en de warmtepomp warmt dit bij tot die temperatuur. In een ideaal scenario combineer je zo een warmtepomp met zonnepanelen.

Bij Alcea is the sky the limit. Hoe je vijver er ook uit moet zien en welke afwerking je ook verkiest, bij ons kan alles! Wij leggen voor jou de vijver aan die perfect bij je verwachtingen aansluit en bij je tuin past. Je hebt de keuze tussen een natuurlijk concept of een iets strakker ontwerp. Jij bent de baas! Wat kan je verder nog kiezen?

Afwerking van de binnenkant van je vijver

Vijvers worden vaak afgewerkt met zwarte epdm-folie. Deze folie wordt gebruikt vanwege zijn ongelooflijke duurzame en waterdichte kenmerken. Epdm-folie gaat lang mee zonder te verkleuren of te scheuren en zorgt ook voor een veilige omgeving voor vissen en waterplanten.

Randafwerking van je vijver

De randen van je vijver kunnen afgewerkt worden in inox, hout, blauwe hardsteen … Vertel ons naar welke look je op zoek bent en wij helpen je met plezier kiezen.

Filtersysteem in je vijver

Qua filtersystemen voor je vijver heb je drie mogelijkheden:

 1. Biologische filtering met lavastenen of substraten: dankzij de zuiverende werking van de lavastenen of substraten blijft je vijver schoon.
 2. Mechanische filtering door middel van filterbakken van Oase: dit zijn filterbakken met daarin sponsen.
 3. Oxymatic systeem: je vijver filteren door middel van een Oxymatic systeem is een soort tussenoplossing tussen een zwembad en een vijver. Dit systeem zorgt ervoor dat er minder aanslag te zien is op de bodem en wanden van je vijver. Tijdens de zomermaanden reinigt dit systeem je vijver met bepaalde producten. In de winter neemt de lavafilter dit werk over. Zo’n oxymatic systeem is wel een beetje duurder dan de vorige twee filtersystemen.

Hoeveel kost de aanleg van jouw droomvijver?

Het totale prijskaartje hangt af van het type vijver dat je kiest, de mate van afwerking (basis tot luxe) en de bijkomende werken die uitgevoerd worden, zoals de beplanting, de aanleg van het terras en paden … Bij Alcea werken we jouw droomvijver op maat uit en ontvang je altijd een gedetailleerde offerte. Wil jij weten hoeveel jouw droomvijver kost? Vraag het ons gerust!

Haal je onderhoudsproducten en vissen bij Vijverweelde

In Vijverweelde, onze winkel, kan je terecht voor alle info over je vijver die je nodig hebt. Je vindt er ook een uitgebreid assortiment aan visvoeders, waterplanten, verlichting, waterverbeteringsproducten, (fontein)pompen en allerlei soorten vissen zoals goudwindes, kois, steuren, shubunkins, goudvissen … Bij Vijverweelde kan je ook onze toontuin met voorbeeldvijvers bezoeken en gratis je vijverwater laten testen.

Ook voor advies op maat kan je in onze vijverwinkel Vijverweelde terecht. Wij helpen je met al je vragen.

Alcea: al meer dan 25 jaar ervaring met vijveraanleg in Temse

Je leest het goed! Al ruim 25 jaar biedt Alcea een full-service voor je tuin en vijver aan. Dankzij ons team van zestien enthousiaste, gedreven en gepassioneerde medewerkers slagen we erin van jouw droomvijver werkelijkheid te maken. Ook voor alle andere klusjes in je tuin hebben wij architecten die je met volle goesting verder helpen.

Wil je een nieuwe vijver aanleggen? Of je bestaande vijver renoveren? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Kom bij ons langs om je wensen en ideeën te bespreken en samen bekijken we hoe wij jouw droomproject kunnen realiseren.