Water geeft je rust en zorgt ervoor dat je helemaal kan ontspannen. Droom jij ook wel eens van een vijver in je tuin? Dan ben je bij Alcea op de goede plek! Wij geven je tuin een aanzienlijke upgrade en helpen je van a tot z met de aanleg van je vijver in Sint-Niklaas.

Aanleg van verschillende types vijvers voor je tuin

Bij Alcea kan je terecht voor verschillende soorten vijvers, elk met hun eigen specificaties:

 • Koivijver: breng met extra kleur je tuin tot leven
  • Bij een Koivijver heb je een grotere filter nodig dan bij een zwemvijver, want meer en grotere vissen zorgen voor extra vervuiling.
  • Een Koivijver is 1m tot 1m10 diep.
 • Zwemvijver: een speelparadijs voor je kinderen en ideaal om te ontspannen in je eigen tuin. Wat moet je verder nog weten over een zwemvijver?
  • Een zwemvijver is gemiddeld ongeveer 1m40 diep.
  • We adviseren je om vissen (bv. goudwinden) in je vijver te plaatsen. Zij zorgen ervoor dat de oppervlakte van je vijver proper blijft en voeden zich met insecten en muggenlarven. Deze vissen hebben verder ook geen extra voedsel nodig. Super gemakkelijk dus!
  • Door een warmtepomp te installeren, verleng je het zwemseizoen. Kies zelf de gewenste temperatuur en de warmtepomp warmt het water bij tot die temperatuur. In een ideaal scenario combineer je een warmtepomp met zonnepanelen.
 • Siervijver: laat je planten de hoofdrol spelen
  • Plaats planten om de biodiversiteit in je tuin te vergroten en kikkers aan te trekken.
  • Zet ook vissen in je vijver. Zij houden de oppervlakte van je vijver proper.

Bij Alcea is the sky the limit. Hoe je vijver er ook uit moet zien en welke afwerking je ook verkiest, niets is bij ons onmogelijk! Wij leggen voor jou de vijver aan die perfect bij je verwachtingen aansluit en bij je tuin past. Je kan kiezen voor een natuurlijk concept of een iets strakker ontwerp. Jij bent de baas! Wat kan je verder nog kiezen?

Onze werkwijze voor de aanleg van je vijver in Sint-Niklaas

Voor de aanleg van je vijver werken we aan de hand van een stappenplan:

 • Ontwerp en planning van je vijver
 • Graafwerken
 • Bouw van je vijver
 • Aanleg van een terras, eventuele paden en beplanting

Woon je in een rijwoning en heb je niet veel plaats voor een vijver? Maak je geen zorgen! Ook voor kleinere vijvers kan je bij ons terecht. Maak een afspraak en dan bekijken we samen wat mogelijk is.

Filtersysteem in je vijver

Qua filtersystemen voor je vijver heb je drie mogelijkheden:

 1. Biologische filtering met lavastenen of substraten: dankzij de zuiverende werking van de lavastenen of substraten blijft je vijver proper.
 2. Mechanische filtering door middel van filterbakken van Oase: dit zijn filterbakken met sponsen in.
 3. Oxymatic systeem: je vijver filteren via een Oxymatic systeem is een soort tussenoplossing tussen een zwembad en een vijver. Dit systeem zorgt ervoor dat er minder aanslag is op de bodem en wanden van je vijver. Tijdens de zomermaanden reinigt dit systeem je vijver door middel van bepaalde producten. In de winter neemt de lavafilter dit werk over. Zo’n oxymatic systeem is wel wat duurder dan de vorige twee.

Randafwerking van je vijver

De randen van je vijver kunnen afgewerkt worden in blauwe hardsteen, inox, hout … Wij helpen je graag kiezen.

Afwerking van je vijver

Vaak worden vijvers afgewerkt in zwarte epdm-folie. Deze folie wordt gebruikt vanwege zijn buitengewone duurzame en waterdichte kenmerken. Epdm-folie zorgt ook voor een veiligere omgeving voor vijvervissen en waterplanten. Ten slotte gaat de folie langer mee zonder te scheuren of te verkleuren.

Wat is de kostprijs voor de aanleg van een vijver?

De totale prijs hangt af van de soort vijver dat je kiest, de mate van afwerking (basis tot luxe) en de bijkomende werken die uitgevoerd worden, zoals de beplanting, de aanleg van het terras en paden … Bij Alcea werken we jouw vijver op maat uit en krijg je altijd een gedetailleerde offerte. Wil jij weten hoeveel jouw droomvijver kost? Vraag het ons!

Haal je vissen en onderhoudsproducten in onze vijverwinkel Vijverweelde

In onze winkel Vijverweelde kan je terecht voor alle info over je vijver. Je vindt er ook een uitgebreid assortiment visvoeders, waterplanten, verlichting, waterverbeteringsproducten, (fontein)pompen en allerlei soorten vissen zoals goudwindes, shubunkins, kois, steuren, goudvissen … Je kan er ook onze toontuin met voorbeeldvijvers bezoeken en gratis je vijverwater laten testen.

Ook voor advies op maat kan je in onze vijverwinkel Vijverweelde terecht. Wij beantwoorden heel graag al je vragen.

Alcea: al meer dan 25 jaar ervaring met vijveraanleg in Sint-Niklaas

Je leest het goed! Al ruim 25 jaar biedt Alcea een full-service voor je tuin en vijver aan. Dankzij ons team van zestien gedreven en gepassioneerde medewerkers slagen we erin je droomvijver te realiseren. Voor alle andere klusjes in je tuin hebben wij ook architecten die je met super veel plezier verder helpen. Wil je een splinternieuwe vijver aanleggen? Of je bestaande vijver vernieuwen? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Kom bij ons langs om je wensen en ideeën te bespreken en samen bekijken we hoe wij jouw droomproject kunnen realiseren.