Water brengt rust en zorgt ervoor dat je helemaal kan ontspannen. Droom jij van een rustgevende vijver in je tuin? Dan heb je met Alcea je ideale partner gevonden! We geven je tuin een mooie upgrade en helpen je van a tot z met de aanleg van je vijver in Zwijndrecht.

Hoe gaan wij te werk voor de aanleg van je vijver in Zwijndrecht?

Voor de aanleg van je vijver werken we aan de hand van een stappenplan:

 • Ontwerp en planning van je vijver
 • Graafwerken
 • Bouw van je vijver
 • Aanleg van een terras, eventuele paden en beplanting

Woon je in een rijwoning en heb je niet veel plaats voor een vijver? Dat is geen probleem! Ook voor kleinere vijvers kan je bij ons terecht. Maak een afspraak en dan bekijken we samen wat Alcea voor jou kan doen.

Aanleg verschillende types vijvers voor je tuin

Je kan kiezen tussen verschillende soorten vijvers, elk met hun eigen specificaties:

 • Siervijver: geef je planten de hoofdrol
  • Plaats planten om de biodiversiteit in je tuin te vergroten en kikkers aan te trekken.
  • Zet ook vissen in je vijver, zodat de oppervlakte van je vijver proper blijft.
 • Zwemvijver: een speelparadijs voor je kinderen en ideaal om te ontspannen in je eigen tuin. Wat moet je verder nog weten over een zwemvijver?
  • Gemiddeld is een zwemvijver ongeveer 1m40 diep.
  • We adviseren je om vissen (bv. goudwinden) in je vijver te zetten. Zij zorgen ervoor dat de oppervlakte van je vijver proper blijft en voeden zich met insecten en muggenlarven. Goudwinden hebben geen extra voeding nodig.
  • Door een warmtepomp te installeren, verleng je het zwemseizoen. Je kiest zelf de gewenste temperatuur en de warmtepomp warmt dan bij tot die temperatuur. In een ideaal scenario combineer je een warmtepomp met zonnepanelen.
 • Koivijver: breng met extra kleur je tuin tot leven
  • Bij een Koivijver heb je een grotere filter nodig dan bij een zwemvijver, want meer en grotere vissen zorgen voor extra vervuiling.
  • Een Koivijver is meestal 1m tot 1m10 diep.

Bij Alcea is the sky the limit. Hoe je vijver er ook uit moet zien en welke afwerking je ook verkiest, er is niets dat bij ons niet kan! Wij leggen voor jou de vijver aan die perfect bij je verwachtingen aansluit en bij je tuin past. Je kan kiezen voor een natuurlijk concept of een strakker ontwerp. Jij bepaalt! Wat kan je verder nog kiezen?

Afwerking in je vijver

Meestal worden vijvers afgewerkt in zwarte epdm-folie. Deze folie wordt vaak gebruikt vanwege zijn buitengewone duurzame en waterdichte eigenschappen. Epdm-folie zorgt ook voor een veiligere omgeving voor vijvervissen en waterplanten. Ten slotte gaat de folie lang mee zonder te scheuren of te verkleuren.

Randafwerking van je vijver

De randen van je vijver kunnen afgewerkt worden in blauwe hardsteen, hout, inox … Wij helpen je met plezier kiezen.

Filtersysteem in je vijver

Qua filtersystemen voor je vijver heb je drie mogelijkheden:

 1. Oxymatic systeem: je vijver filteren via een Oxymatic systeem is een soort tussenoplossing tussen een zwembad en een vijver. Het systeem zorgt ervoor dat er minder aanslag is op de bodem en wanden van je vijver. Tijdens de zomermaanden reinigt dit systeem je vijver door bepaalde producten te gebruiken. In de winter neemt de lavafilter dit werk over. Zo’n oximatic systeem is wel wat duurder dan de volgende twee.
 2. Mechanische filtering door middel van filterbakken van Oase: dit zijn filterbakken met daarin onder meer sponsen.
 3. Biologische filtering met lavastenen of substraten: dankzij de zuiverende werking van de lavastenen of substraten blijft je vijver proper.

Haal je vissen en onderhoudsproducten bij Vijverweelde

In onze vijverwinkel Vijverweelde kan je terecht voor alle info over je vijver. Je vindt er ook een uitgebreid assortiment visvoeders, (fontein)pompen, waterplanten, verlichting, waterverbeteringsproducten en allerlei soorten vissen zoals goudwindes, shubunkins, kois, steuren, goudvissen … Je kan er ook onze toontuin met voorbeeldvijvers bezoeken en gratis je vijverwater laten testen.

Ook voor advies op maat kan je in onze vijverwinkel Vijverweelde terecht. Wij beantwoorden graag al je vragen.

Wat is de kostprijs voor de aanleg van een vijver?

Het totale plaatje hangt af van de soort vijver die je kiest, de mate van afwerking (basic tot luxe) en de bijkomende werken die uitgevoerd worden, zoals beplanting, aanleg van terras en paden … Bij Alcea werken we jouw vijver op maat uit en krijg je altijd een gedetailleerde offerte. Wil jij weten hoeveel jouw droomvijver kost? Vraag het ons!

Alcea: al meer dan 25 jaar ervaring met vijveraanleg in Zwijndrecht

Je leest het goed! Al ruim 25 jaar biedt Alcea een full-service voor je tuin en vijver aan. Dankzij ons team van zestien gedreven medewerkers slagen we erin je droomvijver te realiseren. Voor alle andere klusjes in je tuin hebben wij ook architecten die je heel graag verder helpen.

Wil jij een splinternieuwe vijver aanleggen? Of je bestaande vijver vernieuwen? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Kom bij ons langs om je wensen en ideeën te bespreken en samen bekijken we hoe we jouw droomproject kunnen realiseren.