Water geeft een rustgevend gevoel en zorgt ervoor dat je helemaal kan ontspannen. Droom jij van een rustgevende vijver in je tuin? Dan ben je bij Alcea aan het juiste adres. We geven je tuin een mooie upgrade en helpen je van a tot z met de aanleg van je vijver in Beveren.

Hoe gaan wij aan de slag voor de aanleg van je vijver in Beveren?

Voor de aanleg van je vijver werken we aan de hand van een stappenplan:

 • Ontwerp en planning van je vijver
 • Graafwerken
 • Bouw van je vijver
 • Aanleg van terras, paden en beplanting

Woon je in een rijwoning en heb je niet veel plaats voor een vijver? Geen probleem! Ook voor kleinere vijvers kan je bij Alcea terecht. Maak een afspraak en dan bekijken we samen wat Alcea voor jou kan betekenen.

Aanleg verschillende soorten vijvers voor je tuin

Je kan kiezen tussen verschillende types van vijvers, elk met hun eigen specificaties:

 • Zwemvijver: ideaal om te ontspannen in je eigen tuin en een speelparadijs voor je kinderen. Wat moet je verder nog weten over een zwemvijver?
  • Gemiddeld is een zwemvijver om en bij de 1m40 diep.
  • We raden je aan om vissen (bv. goudwinden) in je vijver te zetten. Zij houden de oppervlakte van je vijver proper en voeden zich met insecten en muggenlarven. Daarnaast hebben ze geen extra voeding nodig.
  • Door een warmtepomp te installeren, verleng je het zwemseizoen. Je kiest zelf de gewenste temperatuur en de warmtepomp warmt dan bij tot die temperatuur. Idealiter combineer je een warmtepomp met zonnepanelen.
 • Koivijver: breng je tuin tot leven met extra kleur.
  • Bij een Koivijver heb je een grotere filter nodig, want meer en grotere vissen zorgen voor extra vervuiling.
  • Een Koivijver is gemiddeld 1m tot 1m10 diep.
 • Siervijver: laat je planten de hoofdrol spelen
  • Plaats planten om kikkers aan te trekken en de biodiversiteit in je tuin te vergroten.
  • Zet ook enkele vissen in je vijver, zodat de oppervlakte van je vijver proper blijft.

Hoe je vijver er ook uit moet zien en welke afwerking je verkiest, bij Alcea is the sky the limit. Wij leggen voor jou de vijver aan die perfect bij je verwachtingen en je tuin past. Je kan kiezen voor een strak ontwerp of voor een natuurlijker concept. Jij bepaalt! Wat kan je verder nog kiezen?

Randafwerking van je vijver

De randen van je vijver kunnen afgewerkt worden in hout, blauwe hardsteen, inox … Wij helpen je met alle plezier kiezen.

Afwerking binnenin je vijver

De meeste vijvers worden afgewerkt in zwarte epdm-folie. Deze folie wordt vaak gebruikt voor zijn uitstekende waterdichte en duurzame eigenschappen. Epdm-folie zorgt ook voor een veiligere omgeving voor waterplanten en vijvervissen. Ten slotte gaat epdm-folie langer mee zonder te scheuren of te verkleuren.

Filtersysteem in je vijver

Qua filtersystemen voor je vijver heb je drie mogelijkheden:

 1. Biologische filtering met lavastenen of substraten: de zuiverende werking van de lavastenen of substraten zorgt ervoor dat je vijver proper blijft.
 2. Mechanische filtering door middel van filterbakken van Oase: dit zijn filterbakken met daarin onder andere sponsen.
 3. Oxymatic systeem: je vijver filteren via een Oxymatic systeem is een soort tussenoplossing tussen een vijver en een zwembad. Het systeem zorgt ervoor dat er minder aanslag is op de bodem en wanden van je vijver. Tijdens de warme maanden reinigt dit systeem je vijver door gebruik te maken van bepaalde producten, in de winter neemt de lavafilter het werk over. Dit systeem is wel wat duurder dan de vorige twee.

Hoeveel kost de aanleg van een vijver?

De totale kostprijs hangt af van het type vijver dat je kiest, de graad van afwerking (basic tot luxe) en de extra werken die uitgevoerd worden, zoals de beplanting, de aanleg van het terras en paden … Bij Alcea werken we jouw vijver op maat uit en krijg je steeds een gedetailleerde offerte. Wil jij weten hoeveel jouw droomvijver kost? Vraag het ons!

Haal je vissen en onderhoudsproducten in onze vijverwinkel Vijverweelde

In Vijverweelde, onze winkel, kan je terecht voor alle info over je vijver. Je vindt ook een uitbreid assortiment visvoeders, (fontein)pompen, waterverbeteringsproducten, verlichting, waterplanten en allerlei soorten vissen zoals goudvissen, goudwindes, shubunkins, kois, steuren … Je kan er ook onze toontuin met voorbeeldvijvers bezoeken en gratis je vijverwater laten testen.

Ook voor advies op maat kan je in onze vijverwinkel Vijverweelde terecht. Wij beantwoorden met plezier al je vragen.

Alcea: al meer dan 25 jaar ervaring met vijveraanleg in Beveren

Je leest het goed! Al meer dan 25 jaar biedt Alcea een full-service voor je tuin en vijver. Dankzij ons team van estien enthousiaste en gedreven medewerkers slagen we erin de vijver van je dromen te realiseren. Voor alle andere klusjes in je tuin hebben wij ook architecten die je met plezier verder helpen.

Wil jij een gloednieuwe vijver aanleggen? Of je bestaande vijver vernieuwen? Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Kom bij ons langs om je ideeën en wensen te bespreken en samen bekijken we hoe we jouw droomproject kunnen realiseren.